сряда, 23 септември 2015 г.

Низ от драми в реалити форматите

Защо за Бога?! Няма да спра да си задавам този въпрос.

Макар да не гледам, в смисъл на следя, реалити формата ВИП брадър, няма как да не се загледам за 5-10 минути, докато разцъквам каналите. И това само, за да се убедя, че правя правилният избор като НЕ включвам Нова Телевизия в часа на шоуто.

Смятам, че всичко е хляб и зрелище. Те си се борят за хляба - известни хора и телевизиите, а ние гледаме зрелище и се радваме. На какво обаче? Толкова ли човекът не може да се разнообрази с нещо по-стойностно, че избира драми, интриги, хапливи забележки и фалшива актьорска игра. А да - и показност. Още щом Луна, за която бях забравил, че съществува, някъде през средата на месеца, от това, което гледах, нещо се беше обидила на групата вечерящи в къщата, излезе демонстративно, зарида в двора и запя "Облаче ле бяло"(!!!!), се възмутих. НИ могЪ! Наистина ли смята, че с такива изпълнения ще трогне публиката. Тука смених канала и загледах някое от предаванията по Дискавъри. Веднага се почувствах пречистен.

Не зная защо всички смятат, че поредица от драми ще задържи зрителското внимание на по-интелигентната публика. Според мен в едно предаване е много по-важно да има действие, съревнование, смяна на обстановката, което да доведе не до разделяне - ИЗГОНВАНЕ, а до колегиалност и сработване и съответно до печелене. Защото точно в това време в България, в тази политическа обстановка, са ни нужни повече примери за това как да бъдем единни, борбени и целеустремени, отколкото индивидуалисти, интриганти и оцеляващи за постигането на личните си изгоди. Защо във ВИП брадър, или който и да е Брадър, да НЯМА изгонване, а събиране на някакви точни и вот кой да ОСТАНЕ на база кой е по-нужен за преминаването на цялата група на следващото ниво, вместо обиди и изтъкване на лоши качества. Е, аз съвсем преобразих формата, но защо не. Вижте как само няколко думи и смяна на гледната точка и едно нещо звучи по-позитивно, нали?

Няма коментари:

Публикуване на коментар