събота, 29 август 2015 г.

Какво е финансов съветник и кога да го потърсите?

Финансовите съветници са много по-нашумяла професия на Запад, отколкото на Балканите. Да, тук си имаме подобни съветници, но те работят в съответните институции. Истината е, че специалистите с подобно образование могат да бъдат и консултанти за граждански нужди, поради простата причина, че много хора не разполагат с необходимия талант да се справят с въпросите, засягащи финансовото им състояние.

Финансовият съветник може да планира и разпредели доходите ви като оформи примерен бюджет, който да следвате. Това означава, че той ще ви помогне да чувствате сигурност в големите моменти от вашия живот и ще помогне да балансирате като заделяте, инвестирате или поемате големи стъпки в личен или професионален план, където се нуждаете от някого, с когото да пресметнете рисковете.  За това много западняци, особено американци, вече говорят за консултация при финансист когато започват първа или по-високо платена работа, при сватба, развод, пенсиониране, раждане на деца или когато са наследили малко състояние или са спечелили от някаква игра.

Идеята да се разговаря със специалист е повече от добра, тъй като мнозинството хора се "изхвърлят" да "живеят", без да си дават сметка, че биха могли да увеличат спечеленото или удвоения бюджет, така че да бъдат осигурени в дългосрочен план.


Няма коментари:

Публикуване на коментар