петък, 8 януари 2021 г.

Как се борим срещу килограмите


Празничната еуфория отмина, но излишните килограми, които ни се залепиха след обилните трапези, все още са тук. Отпуснати тела с „любовни дръжки“ по тях не е най-приятната гледка, нали? А новогодишните обещания за по-активен живот и добър хранителен режим бавно почват да се отдалечават. 

Не знам гледате ли често телевизия и дали забелязахте, че точно в този период се увеличиха и рекламите за всевъзможни „вълшебни“ хапчета и мазила, които горят мазнините. Значи, стоим си ние на дивана, похапваме си любимите fast foods, не се движим, но пък отслабваме?! 

Разбира се, това ѝ е работата на рекламата – да омайва и да ни накара да повярваме, че всичко е възможно. Да, ама не. Скоро след покупката на подобно „оръжие“ срещу килограмите, разбираме, че ефект ще има само по старомодния начин – спорт и здравословно хранене. 

Дори и противоепидемичните мерки да наложиха отново затварянето на фитнес салоните, алтернативи има. При добро желание човек може да отделя определено време на ден, за да повдигне тонуса си и да поспортува. Съществуват безброй канали, групи и страници с упражнения за начинаещи и напреднали, които могат да се практикуват в домашни условия, в обедната почивка или сутрин преди работа. 

Психологически факт е, че започвайки да спортуваме, започваме да променяме и на хранителните си навици. Подвластни вече на здравословния начин на живот, обръщаме по-голямо внимание и на храната, която консумираме. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар